Spring naar inhoud

Over ons

De Eigenarencoalitie Noorderkwartier

De Eigenarencoalitie Noorderkwartier is een samenwerkingsverband dat het Noorderkwartier ontwikkelt. Er zitten organisaties in die bezit (grond en/of vastgoed) hebben in dit gebied of die er andere belangen hebben. De coalitie bestaat uit: Gemeente Zwolle, Rijksvastgoedbedrijf, VanWonen, KondorWessels Projecten (KWP).

Veelgestelde vragen

In het kort

Heb je vragen over Noorderkwartier? Misschien staat het antwoord op jouw vraag op deze pagina.

Staat het antwoord op je vraag er niet tussen? Stuur dan een e-mail naar noorderkwartier@zwolle.nl. We beantwoorden je vraag dan zo snel mogelijk!

Wat is het Noorderkwartier?

Het Noorderkwartier is het gebied ten noorden van de historische binnenstad: het Noordereiland en een gedeelte van Dieze, boven de Achtergracht en tussen de Vermeerstraat, Noteboomstraat, Eikenstraat, Van Wevelinkhovenstraat, Stenen Pijp en Rembrandtlaan. Een bijzonder stukje Zwolle, met driesterrenrestaurant De Librije, poppodium Hedon en Theater de Spiegel, maar ook verouderde kantoorgebouwen, veel parkeerterreinen, asfalt en weinig woningen.

Wie heeft deze gebiedsvisie gemaakt?

Stedenbouwkundig bureau West8 heeft de gebiedsvisie opgesteld, samen met bewoners, ondernemers, woningcorporaties en culturele instellingen uit de stad, in opdracht van en in samenwerking met de Eigenarencoalitie Noorderkwartier.

Wat is een gebiedsvisie?

In een gebiedsvisie tref je een plankaart aan waarin staat hoe een bepaald gebied eruit gaat zien en welke functies er komen. Het plan is opgedeeld in deelgebieden en er wordt gekeken of het financieel, ruimtelijk en technisch haalbaar is. Hierbij wordt ook rekening gehouden met wat de omgeving ervan vindt. Dit doen we door onder andere bijeenkomsten te houden. De gemeenteraad moet het plan goedkeuren voordat er verder onderzoek kan worden gedaan om te kijken of het plan ook echt uitgevoerd kan worden.

Het opstellen van een gebiedsvisie is een stap in de Zwolse Methode van Gebiedsontwikkeling. De volgende stap is het maken van een Ruimtelijk Ontwikkelplan.

Login om verder te gaan
refresh

Cancel